top of page
DE NAAM

Joppe Sprinkhuizen, vakidioot, perfectionist, non-conformist, partner van Lidewij en vader van Daamin en Aaren


1997 Hotel Nobis,  Asten. 

2000 Kasteel Dealenbroeck, Herkenbosch

2001 Hof van Deurne, Deurne

2002 Onder de Boompjes in kasteeltje Hattum*, Roermond

2004 Savelberg*, Voorburg (sterklas)

2006 Intercontinentaal Amstel*, Amsterdam (sterklas)
2007 De Treeswijkhoeve*, Waalre. 
2009 cumlaude geslaagd voor gezel-chefkok (sterklas)

2009 sous-chef, de Treeswijkhoeve* Waalre

2013 2e Michelinster De Treeswijkhoeve**

2015 Chefkok P'rooflokaal, Veghel

2017 P'rooflokaal wordt SILLYFOX, start als ondernemer
Vermelding in de Michelin sterrengids sinds 2017

2018 Lid van JRE Nederland

Vermelding op proefschriftrestaurants.nl sinds 2019

Opgenomen in Lekker500 sinds 2020

Chef van het jaar 2020, JRE

Restaurant van het jaar 2023, JRE

NOMINEE International innovation Award JRE 2024
 

Wat zeggen de Michelin inspecteurs over SILLYFOX:

  • €€€ · Moderne keuken, Aziatische invloeden

De bovenste etage van een voormalige graansilo, ruw en industrieel ingericht, met een designvolle ondertoon, knap dakterras en uitzicht op de regio incluis. Sillyfox is een prachtzaak! Joppe Sprinkhuizen is een ervaren chef die afgemeten creaties op het bord brengt, een mix van Franse standvastigheid en wereldse invloeden. Saignant gebakken entrecote serveert hij bijvoorbeeld met een bitterbal van rendang, boontjes die gegaard zijn in rode kerrie en citroengras, maar ook crèmes van pinda en rode bes voor zoete en fruitige nuances. De menu’s zijn echt de moeite waard, al komt daar ’s avonds ook een aantrekkelijke kaart bij.

HET PROCES

Toen Joppe Sprinkhuizen er helemaal klaar voor was en de mogelijkheid zag 
zijn eigen restaurant te openen in het voormalige P’rooflokaal ontstond direct de 
behoefte om in woord en beeld te vangen wat de kern van zijn restaurant is.
 
Uiteraard kwaliteit, vakmanschap en een onvergetelijke culinaire ervaring. 
Maar de ambitie, visie en kunde van Joppe is grootser! Hij wilde het anders doen.

Geen tafellinnen, niet meer de ouderwetse etiketten; zoals rechts inzetten. Geen extreme lange werkdagen.

Een fijne werk en privé balans, een relaxte sfeer en high end food.
 

Hoe vertaal je deze gedrevenheid in woord en beeld?
Om te beginnen met een sterke merknaam die het talent en kunde van Joppe
Sprinkhuizen weet samen te brengen.

DE TEGENSTELLING

Sillyfox kwam uit een shortlist van andere namen als winnaar uit de bus. 
De naam van het restaurant welke de tegenstellingen en het experiment 
helemaal weerspiegelt.

Sillyfox is de geuzennaam voor het anders kunnen denken en handelen, 
vol creativiteit en experiment.
 

Sillyfox is onverwachts en verrassend.
 

Sillyfox treedt bewust buiten de gebaande paden; is non-conformistisch 
zonder zich af te zetten.
 

Sillyfox is sympathiek, eigenzinnig en edgy met een knipoog.
 

Sillyfox ziet de wereld anders en heeft creativiteit als motor.

bottom of page